2124 Vizualizari

23 Ian, 2013 la 5:56 pm

Animale bune pentru sănătate!

Câinii, pisicile, caii şi chiar delfinii ne pot ajuta să ne simţim mai bine!

Autor: Roxana Roseti

Animalului domestic i se substituie treptat o legătură afectivă, uneori cu efecte terapeutice ale unor animale aflate în contact cu omul, după cum notează huufingtonpost.fr.

Mulţi specialişti vorbesc despre virtuţile zooterapiei, formă de terapie care se adresează îndeosebi persoanelor fragile (adulţi deprimaţi, copii, persoane cu handicap sau vârstnici). Animalele sunt dresate în acest scop, primind o educaţie specifică, şi sunt însoţite întotdeauna de o persoană specializată.

Câinele, cel mai bunPrimele studii, realizate în 1980, au arătat că, la modul general, numai a fi în contact cu un animal este benefic pentru sănătatea fizică şi mentală. Animalul asigură respectul de sine, îndeplinind o parte din nevoile fiziologice şi emoţionale ale omului; în urma acţiunii asupra stresului şi calmând anxietatea, presiunea arterială scade. În plus, cine are un animal prezintă un risc redus de astm, rinită şi alergie.

O persoană care îşi scoate câinele la plimbare poate ieşi astfel din izolare, iar animalul îi stimulează mobilitatea şi concentrarea. Dintre animalele considerate „terapeutice”, cel mai bun este câinele! Adevărat antidot al singurătăţii, anxietăţii şi tensiunilor, câinele poate fi de mare ajutor terapeutic, declanşând reacţii psiho-afective pozitive.

Ti-a placut articolul? Aboneaza-te la newsletter-ul AnimalZoo

4 Comentarii

  1. Asa e, cainele maidanez e cel mai bun: el face sa scada tensiunea arteriala muscand adanc jugulara omului!

  2. sory ma latra si cainii agresivi cu stapin cu tot cei mai needucati stapinii cainilor cu sau fara lesa sa se lase cu amenda si sa ii spele mai des

  3. iubitor de animale spune:

    Trebuie mentionat ca pisica ia energia negativa, o absoarbe iar la caine este exact invers.Deasemenea pisica se aseaza pe om in locurile in care sint probleme de sanatate, de pilda pisica sta tolanita pe burta stapanului si-l ajuta ca o compresa.E bine ca pisica sa iasa afara in curte, gradina….pentruca ea se incarca cu energia negativa a omului si daca iese energia acumulata trece in pamant curatind astfel energia animalului.

  4. Cercetatorii au confirmat ca prezenta unei pisici ajuta la scaderea tensiunii arteriale a pacientilor . Pisica a inceput sa fie recomandata ca animal de companie in clinici si sectii care nu trateaza boli infectioase.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 

CITESTE SI