3501 Vizualizari

22 feb., 2013 la 1:30 pm

Ajutor! De ce cainele meu are tot timpul nasul uscat?!

Veterinarul Animal Zoo te ajuta

 

”Cainele meu are nasul mereu uscat. Am fost la veterinar si e clinic sanatos. Totodata, pielea e ca de sarpe. Ce fel de analize sa-I fac? Despre ce poate fi vorba?”

 

Dr. Alexandra Mladin: 

Uneori cainii pot avea nasul uscat chiar daca nu au nici o problema medicala. Nu inteleg exact cum este clinic sanatos, dar totusi are ‘pielea ca de sarpe’.

In mod normal, daca sunt zone in care blanita a cazut sau pielea arata anormal se poate face:

– un examen citologic (se racleaza pielea in zona afectata),

– un Dermakit (se iau probe reprezentate de par, coji si se introduce intr-un flacon cu un mediu de cultura. In maximum o saptamana putem vedea daca in zona respectiva apar dermatofiti )

– o hemoleucograma (ne arata daca este o problema alergica)

– un examen biochimic (pentru a elimina factorii hepatici)

Este greu sa putem pune un diagnostic fara examenele respective.

 

2 Comentarii

  1. Baga-i-l putin in apa

  2. Dr Volosen spune:

    Nasul uscat este datorita unui proces de multiplicare excesiva a celulelor superficiale (HIpercheratinizare )si poate fi cauzat de carenta in zinc dar nu neaparat.
    Microsporum canis este o ciupeca care poate afecta partea dorsala a nasului . Boala este o zonoza . (se transmite la om ). Alergia la plastic este o alta cauza frecventa. Schimba vasul de plastic cu unul de ceramica sau metal.
    Allergia la soare (Solar dermattitis ) este intalnita ln zonele cu mult soare . Pamphigus foliaceus , vulgaris , sunt boli autoimune mai rar intalnite .Leptospiroza , JIgodia (Boala lui Care ) sau distemper sunt alte cauze ale acestei manifestari
    Becker Animal HOspital San Antonio Tx

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

X