17091 Vizualizari

11 Iul, 2013 la 2:50 pm

Adevărata poveste a lui Hachiko! Poze reale cu cel mai iubit câine! Secrete dezvăluite din spatele camerelor de filmat!

 

 

O poveste adevărată circulă din generaţie în generaţie, de câteva decenii, în Japonia. Datorită acestei poveşti a fost regizat filmul “Hachi: Povestea unui câine”, care a impresionat lumea întreagă, fiind unul dintre cele mai emoţionante filme realizate vreodată.

Povestea unui câine excepţional, pe scurt:

Hachiko, un câine din rasa japoneză Akita, a fost adoptat de profesorul Hidesaburo Ueno, care preda la Universitatea din Tokyo. Din anul 1924 până în 1925, Hachiko şi-a condus zi de zi stăpânul la uşa casei, dimineaţa, iar seara îl aştepta pe peronul gării Shibuya. Această rutină zilnică a rămas întipărită în mintea şi sufletul câinelui, care a continuat să-l aştepte pe peronul gării, în fiecare zi şi la aceaşi oră, chiar şi după ce profesorul a murit din cauza unui atac de cord.

Hachi a fost dat unei alte familii la scurt timp după decesul stăpânului, dar câinele a continuat să fugă seara la gară şi să-l aştepte pe Ueno. Asta a făcut zi de zi timp de zece ani. În 1935, Hachi a murit.

Hachiko a devenit un erou naţional pentru Japonia, simbolizând loialitatea şi dragostea. În 1934, sculptorul Teru Ando a creat şi a plasat în staţia Shibuya o statuie grandioasă din bronz, riplică fidelă a lui Hachi, câinele fiind prezent la inaugurare!

Din păcate, din cauza celui de-al doilea război mondial, statuia a fost topită pentru resurse necesare luptelor pe front.

Dar în 1948, o nouă statuie a fost plasată în acelaşi loc, sculptată de Takeshi Ando, fiul celui care a făcut prima statuie.

Astăzi, statuia a devenit un loc de reper pentru locuitorii oraşului Tokyo, dar şi o atracţie pentru copii şi turişti.

800px-Hachiko200505-2

Un nou stăpân, un alt oraş

Înainte de “Hachi: Povestea unui câine”, s-a mai făcut un film care relata povestea acetui patruped excepţional. Totodată, pelicula nu a fost foarte vizibilă.

În readaptarea filmului, personajul principal (uman) e Parker, un profesor de muzică modest, care trăieşte într-o casă mică din Anglia. Regizorul filmului, Shigekuni Wong, a declarat că prima şi singura lui alegere pentru interpretarea rolului lui Parker a fost Richard Gere. “Nimeni nu inspiră mai multă integritate şi loialitate faţă de familie ca Richard”, a declarat regizorul. “ Agentul lui Richard, Ed Limota, i-a spus despre scenariul nostru şi că personajul său va muri la jumătatea filmului. Personajul principal era câinele, nu el, de fapt. În concluzie, după ce a citit scenariul, nu a acceptat doar rolul, ci a devenit şi co-producător”, a mai spus Shigekuni Wong.

“Scenariul mi-a fost dat şi în timp ce-l citeam plângeam ca un copil”, a declarat Richard Gere. “L-am citit de mai multe ori (scenariul) şi a avut acelaşi efect asupra mea”, a mai adaugat actorul.

 

În film, Hachiko se naşte la o mănăstrire japoneză, dar este trimis în America. După ce a fost transferat de la aeroport într-o gară, micuţul Akita Inu reuşeşte să evadeze din cuşcă. Astfel în întâlneşte pe Parker.

 Am modificat puţin adevărata poveste, făcându-l pe Hachi să spună, cumva, şi povestea unui imigrat, pierdut şi speriat într-o ţară străină. Dar care are norocul să fie primit într-o familie iubitoare”, explică regizorul. “Iniţial, am vrut ca toată acţiunea să aibă loc în Japonia, să redăm povestea exact aşa cum a fost spusă de generaţii la rând”, a mai zis Wong.

 

Existau zvonuri că Hachiko nu era Akita

hachiko-estatua-e-filme

“Hachiko a fost un Akita japonez veritabil, iar din respect pentru el şi povestea lui, rolul său a fost jucat tot de un Akita”, a explicat regizorul.

 

Se pare că dacă ar fi folosit o altă rasă de câine, japonezii s-ar fi simţit şi ei insultaţi.

 

Cine l-a interpretat pe Hachiko?

hachiko-estreias-04g

Dresorul de câini, Boone Narrs, care a antrenat peste 30 de ani, animale pentru producţiile Hollywoodiene, a adus pe platou mai mulţi câini din rasa Akita, care să interpreteze rolul lui Hachi în diferite etape ale vârstei sale.

Forrest, Leyla şi Chico l-au jucat pe Hachi când era adult. Nu puteam folosi doar un câine pentru că zilele de filmare erau lungi şi obositoare. Leyla era numită pe platou câinele pupăcios. Forrest era mai rezervat şi îl foloseam pentru scenele mai serioase. Am descoperit şi faptul că puiuţii cresc foarte repede şi a trebui să îi înlocuim deseori în lunile de filmare” Shigekuni Wong

Numele lui, Hachiko, inseamna „opt” (Hatchi) si „print” (ko)

Cel care a realizat statuia lui Hachi din Tokyo îşi aminteşte că l-a întâlnit când era copil. Oamenii din întreaga lume îi mulţumesc pentru opera sa de artă, deoarece datorită acelei sculpturi, povestea lui Hachi nu a fost uitată. “În timp ce stăteam lângă statuie, domnul Ando, sculptorul, ne-a arătat cu degetul o zonă a capului lui Hachi care era mai plată. A spus că forma sa se datorează oamenilor care îl mângâiau tot timpul”, a povestit regizorul lui “Hachi: Povestea unui câine”.

Trupul impaiat a lui Hatchi:

ハチ公

 

Poze reale cu Hachiko:

 

 

Ti-a placut articolul? Aboneaza-te la newsletter-ul AnimalZoo

3 Comentarii

  1. ALEXANDRU GIDALI spune:

    Prezenta inegalabilului RICHARD GERE in calitate de producator dar si in aceia de actor in rol principal da viata unei frumoase povesti despre dragoste si loialitate dintre un om si cel mai bun prieten al omului.Fiecare ne-am atasat in viata sau ne vom atasa de un ghemotoc cu blana,fiinta ce nu ne va trada sentimentele.Desigur ca a fost o adevarata drama cind bunul prieten a fost lovit de o masina aflata in lupta cu timpul;ATUNCI NE-AM PROPUS SA NU NE MAI ATASAM DE NICI UN ALT GHEMOTOC CU BLANA,DUREREA E PREA MARE SI PREA PROFUNDA IN CAZUL UNEI ASEMENEA DISPARITII.ACUM AVEM O ARMATA DE PISICI.

    • Maia Popan spune:

      Si noi am avut in copilaria noastra 2 ghemotocii cu balana! fetite iubite si adorate!Au trait pina la 16 respactiv 15 ani ,ultima fiind si ea victima unui accident de masina!Si noi am jurat ,in urma despartirii ,foarte foarte durerose,sa nu ne mai atasam de alti cutii dragi si scumpi!In momentul de fata ,avem 5 pisici …ma rog,:)))))))))))))

  2. Eu am vazut acest film si vreau sa va spun ca am plans in hohote. Cei care nu iubiti animalele in urma vizionarii acestui film cu siguranta va veti indragosti de ele si mai ales de caini.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 

CITESTE ACUM