366 Vizualizari

15 Mar, 2016 la 12:00 pm

85 de lilieci, „druizi reabilitati”, vor fi eliberati, astazi, in Gradina Botanica din Bucuresti

Liliecii mari cu potcoava (Rhinolophus ferrumequinum) sunt bine distribuiți in zonele carstice din Romania. Sunt specializati in detectia ultrasunetelor prin intermediul unei formatiuni nazale de tip foliaceu. Spre deosebire de ceilalti lilieci din Romania, genul Rhinolophus nu deschide gura pentru a emite ultrasunete. Raza de identificare precisa a insectelor este mai mica, dar acuratetea este foarte mare, putand diferenția intre sunetul batailor de aripi ale insectelor si miscsri ale vegetatiei din fundal. Aripile au fost adaptate la acest tip de vanat, in zone incarcate de vegetatie, fiind mai inguste si mai late fata de alte specii de lilieci. Avand in vedere faptul ca aceasta specie are o nisa ingusta de habitat, este protejata la nivel national si european, din cauza distrugerii habitatelor de hranire si a intoxicarii cu metale grele, etc. Recent a fost descoperita cea mai mare colonie din Europa, in pesterile din Romania.

85 de lilieci sunt eliberati astazi, incepand cu ora 17.00, in Gradina Botanica din Bucuresti, dupa ce, peste iarna, au fost ingrijiti in Clinica de Reabilitare pentru Animale Salbatice „Visul Luanei”.

Inainte de eliberare, fiecare animal va fi adapat, cantarit, i se va verifica inelul si va fi asezat in cutia de transport spre Gradina Botanica, iar dupa apusul soarelui, mamiferele isi vor lua zborul si voe fi urmarite cu ajutorul unei camere cu senzor infrarosu.Centrul de Reabilitare a Animalelor Luana a fost infiintat in 2015 de catre Fundatia „Visul Luanei” si are drept scop acordarea gratuita de asistenta medicala de specialitate animalelor salbatice, in special din fauna urbana. Pentru a lua cele mai bune decizii privind procesul de reabilitare, de nutritie corespunzatoare, perioada si locul de eliberare, dar si minimizarea factorilor stresori din timpul captivitatii si tratamentelor medicale pe care le traverseaza animalele, Centrul Luana are o colaborare stransa cu specialistii in ecologia si biologia animalelor salbatice din cadrul Wilderness Research and Conservation.

Ti-a placut articolul? Aboneaza-te la newsletter-ul AnimalZoo

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 

CITESTE SI